Blått til lyst
Foto/tekst: Tavern Agency
Nå er det blåbærsesong! Å plukke blåbær i skogen er helt gratis, og siden de mer eller mindre vokser overalt, er de lette å finne. Bruker du blåbærplukker, går det ganske fort også! I tillegg til deilige bær rike på antioksidanter får du en fin tur med et mål. Her får du oppskrift på herlig Blåbærpavlova med hvit sjokolade.
Blåbærpavlova med hvit sjokolade
Marengsbunn
3 eggehviter
125 g sukker
1 ts bringebæreddik.
Hvit sjokoladekrem
2 dl kremfløte
2 dl gresk yoghurt
1/2 ts vaniljeekstrakt
50 g hvit sjokolade, smeltet.
Pisk eggehvitene til de skummer. Når du kan lage myke topper, begynner du å tilsette sukkeret gradvis, og kjør til alt er godt blandet og du kan lage blanke, stive topper.
Fordel marengsen i en 9-tommers sirkel på en stekeplate kledd med bakepapir. Det er smart å merke opp på bakepapiret i forkant.
Stek pavlovaen i 1–1,5 time på 120 grader, eller til den er lett brunet og fast å ta på. En lav og sakte avkjøling skaper det beste resultatet, sett ovnsdøren på gløtt og la den avkjøle seg helt der inne (du kan la den stå over natten).
Ha hakket sjokolade i en bolle som tåler varme og sett over (ikke i) en kasserolle med vann som småkoker; rør av og til, til sjokoladen er smeltet, ca. 2–3 minutter. Sett til side til avkjøling.
Pisk krem på middels hastighet til det dannes myke topper. Tilsett yoghurt og 1/2 ts vaniljeekstrakt, og pisk videre og tilsett gradvis den smeltede hvite sjokoladen. Fortsett å piske til toppene holder seg når vispen løftes.
Før servering legges kremen på marengsen og toppes med friske blåbær.