Egg – næringsrikt og godt!

Styling & idé & mat: Monica B. Sjøli Sporenstrek, Foto: Margrethe Myhrer

Start påsken med god frokost, eller lag en snack fylt med nye smaker som strutter av sunnhet.

eggs-219665-103.jpg

FYLT AVOCADO MED PEPPERROTKREM OG EGGEPLOMME

En perfekt start på dagen eller som en sunn kveldssnack!

Du trenger (4 pors):
2 avocado
1/2 beger kesam
1 fedd finhakket hvitløk
saften av 1 lime
1 grønt eple i biter
1–2 ts pepperrotkrem
pepper & salt
4 eggeplommer
1 neve koriander

Slik gjør du:
Bland kesam med hvitløk, limesaft, eplebiter og pepperrotkrem. Smak til med salt og pepper. Del avocadoen i to og ta ut steinen. Topp med et par skjeer med kesamrøre, finhakket koriander og en eggeplomme. Godt med knust rugsprø over, eller annet godt knekkebrød.

RICOTTA- & EGGEFORM MED PERSILLEPESTO

Lei av kokt egg? Prøv dette og få en ny frokostvinner!

Du trenger (4 pors):
4 små paiformer
1 beger ricottaost
salt & pepper
2 never minispinat
8 egg

Persillepesto:
1 dl ristede valnøtter
2 hvitløksfedd
2 esker bladpersille
1/2 dl god olivenolje
2 ss sesamolje
saft fra 1/2 sitron
1/2 dl crème fraîche
1 klype cayennepepper
salt & pepper.

Lag persillepesto. Grovhakk valnøtter og hvitløk. Ta vekk stilken på persillen og ha urter, nøtter og hvitløk i en bolle. Tilsett oliven og sesamolje. Press over sitronsaft. Kjør alt i blender eller med stavmikser. Rør inn litt crème fraîche. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.

Du kan tilsette litt honning hvis du vil ha litt sødme. Rør ricotta med litt salt og pepper og fyll i former. Topp med spinat og egg. Sett dem i ovnen på 200 grader og stek i ca. 10 min. eller til egget har den konsistensen du ønsker. Server eggeformene med persillepesto og godt brød.

GROVE PANNEKAKER MED RUCCOLARØRE OG SPEILEGG

Dette er den perfekte lunsj som metter og overrasker gjester.

Du trenger (4 pors):
Pannekakerøre:
3 dl sammalt hvete
1/2 ts salt
5 dl lettmelk
4 egg
smør til steking.

1 pk. ruccola
1/2 bunt vårløk
2 beger naturell yoghurt
saften av 1/2 appelsin
salt & pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
2 never hasselnøtter
mynte
4 egg

Lag pannekakerøre ved å blande mel og salt. Ha i halvparten av melken og rør den klumpefri. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. Smelt smør i en stekepanne og stek grove gode pannekaker.

Miks yoghurt med 2 store never grovhakket ruccola og finhakket hvitløk og vårløk. Ha i saften av appelsin og smak til med salt og pepper.

Rist grovhakkede hasselnøtter i tørr panne og stek 4 speilegg.

Topp pannekaker med ruccolarøre, ruccolasalat, litt mynte og speilegg.

Ha over ristede hasselnøtter.

LivsstilAina Hagen