En elegant feiring  

Foto: Mikkel Vang Arrangement: Steve Pearce og Lucy Weight

Samle alle favorittmenneskene dine til en feiring av livet! Det er lett å skape god stemning rundt bordet med vår meny med festlige forretter, en glamorøs hovedrett og en samling små søtsaker som kan lages ferdig på forhånd. Det er på tide å heve glasset!


Kongemakrell sashimi med agurk og tequila granita


Til 8 personer

8 baby romanosalat-blader, renset og trimmet 

200 g kongemakrell med sashimikvalitet 

babykoriander, hakket 

flaket havsalt til servering.


Agurk- og tequila-granita

4 libanesiske agurker, skrellet, uten frøene i kjernen

80 ml tequila 

125 ml lime juice

25 g ingefær, ca. 5 cm, finrevet

2 ss castersukker

80 ml riseddik

3 dl hakkede mynteblader.

Til agurk- og tequila-granita har du agurk, tequila, limejuice, ingefær, sukker og eddik i bollen til en foodprocessor og kjører alt til en jevn masse. Hell den så over i en lav metallform, 20 x 30 cm, og frys i 1 time. Bruk en gaffel, rør rundt i granitaen og frys i ytterligere 1 time. Gjenta hver time i 3 til 4 timer eller til granitaen er stivnet. Tilsett mynte og rør forsiktig for å blande. Fordel granitaen mellom 8 små glass. 

Topp salatblader med skiver av fisk, dryss over babykoriander og salt og server sammen med granitaen.


Rød miso og edamame dipp

Til 6–8 personer

800 g edamamebønner, ferdig renset 

60 ml olivenolje

2 ss rød misopasta

2 ss sitronsaft

125 ml vann 

flaket havsalt og grovkvernet pepper

2 ss peanøttolje

1 ss sesamfrø

grissini og kjeks til servering.


Ha edamamebønner, olivenolje, misopasta, sitronsaft, vann, salt og pepper i bollen til en liten kjøkkenmaskin og bearbeid i 1–2 minutter eller til en jevn masse. Sett til side.

Varm peanøttolje i en liten teflon-stekepanne over høy varme. Tilsett sesamfrøene og stek i 1–2 minutter eller til de er gyllenbrune. 

Topp dippen med sesamolje og server med pinner og kjeks.

Edamamebønner er babysoyabønner. Du kan kjøpe dem frosne i dagligvarebutikker.