En elegant feiring
Foto: Mikkel Vang Arrangement: Steve Pearce og Lucy Weight
Samle alle favorittmenneskene dine til en feiring av livet! Det er lett å skape god stemning rundt bordet med vår meny med festlige forretter, en glamorøs hovedrett og en samling små søtsaker som kan lages ferdig på forhånd. Det er på tide å heve glasset!
Kongemakrell sashimi med agurk og tequila granita
Til 8 personer
8 baby romanosalat-blader, renset og trimmet
200 g kongemakrell med sashimikvalitet
babykoriander, hakket
flaket havsalt til servering.
Agurk- og tequila-granita
4 libanesiske agurker, skrellet, uten frøene i kjernen
80 ml tequila
125 ml lime juice
25 g ingefær, ca. 5 cm, finrevet
2 ss castersukker
80 ml riseddik
3 dl hakkede mynteblader.
Til agurk- og tequila-granita har du agurk, tequila, limejuice, ingefær, sukker og eddik i bollen til en foodprocessor og kjører alt til en jevn masse. Hell den så over i en lav metallform, 20 x 30 cm, og frys i 1 time. Bruk en gaffel, rør rundt i granitaen og frys i ytterligere 1 time. Gjenta hver time i 3 til 4 timer eller til granitaen er stivnet. Tilsett mynte og rør forsiktig for å blande. Fordel granitaen mellom 8 små glass.
Topp salatblader med skiver av fisk, dryss over babykoriander og salt og server sammen med granitaen.
Rød miso og edamame dipp
Til 6–8 personer
800 g edamamebønner, ferdig renset
60 ml olivenolje
2 ss rød misopasta
2 ss sitronsaft
125 ml vann
flaket havsalt og grovkvernet pepper
2 ss peanøttolje
1 ss sesamfrø
grissini og kjeks til servering.
Ha edamamebønner, olivenolje, misopasta, sitronsaft, vann, salt og pepper i bollen til en liten kjøkkenmaskin og bearbeid i 1–2 minutter eller til en jevn masse. Sett til side.
Varm peanøttolje i en liten teflon-stekepanne over høy varme. Tilsett sesamfrøene og stek i 1–2 minutter eller til de er gyllenbrune.
Topp dippen med sesamolje og server med pinner og kjeks.
Edamamebønner er babysoyabønner. Du kan kjøpe dem frosne i dagligvarebutikker.