Iskrem
Arrangement og foto: Tavern Agency
Ingen 17 mai uten is! Hva med hjemmelaget i år? Her er noen utvalgte oppskrifter som er enkle å lage.
Oppskriftene er til 4–6 personer.
Blåbær- og vaniljeiskrem
1 vaniljestang
3 egg
1 dl melis
3 dl kremfløte
2 dl blåbær
2 ss tørkede blåbær.
Begynn med å skille plomme og hvite på eggene. Pisk eggehvitene så stive at du kan snu bollen på hodet uten at de renner ut. Pisk eggeplommer i en annen bolle. Sikt melisen over eggeplommene og rør.
Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland dem i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland den piskede kremen med eggeblandingen, og til slutt med eggehvitene. Tilsett blåbær og de tørkede blåbærene. Vend et par ganger, men ikke for mye.
Ha blandingen over i en bolle, sett den i fryseren i 2–3 timer, og rør om av og til.
Ristet kokosis
2 eggeplommer
1 dl melis
1 dl kokosmelk
2,5 dl kremfløte
2 ss ristet kokosflak
1 ts vanilje.
Rist kokosflakene i en ren og tørr panne på middels varme. Følg nøye med, da dette går veldig fort. Rør sammen eggeplommer, melis, vaniljesukker og kokosmelk. Tilsett de ristede kokosflakene.
Pisk krem, rør inn i eggeblandingen og hell i ismaskinen. Hvis du ikke bruker en ismaskin, hell den i en form og dekk med plastfolie eller tett lokk. La den fryse i minst 4 timer. I løpet av de to første timene må du røre hver halve time. Ta ut isen 30 min. før servering.
Enkel karamellis med valnøtt & hasselnøtt
3 dl kremfløte
0,5 boks søt kondensert melk
1 dl valnøtter
1 dl hasselnøtter.
Pisk fløten til medium hard, og ha i den kondenserte melken. Pisk videre til alt er blandet. Ha i nøttene og rør om. Kjør massen i en iskremmaskin eller frys den i minst fire timer. I løpet de første to timene må du røre hver halve time. Ta ut iskremen av fryseren 30 minutter før den skal serveres.