Julemat på italiensk
Foto: Sturla Bakken, Tekst: Kjersti Edvartsen
En italiensk julemiddag består gjerne av hele 8–9 retter! Her får du oppskrift på en typisk italiensk julerett som Massimo Marchesin har lært av sin mormor Dora.
Tortellini i buljong
Buljong
4 liter vann
1 hel rå kylling
6 gulrøtter
4 stk. stangselleri
1 gul løk
1 rød løk
4 hvitløksfedd
salt og nykvernet pepper.
Kutt alle grønnsakene i grove biter og putt dem i en gryte sammen med den hele kyllingen.
Hell vannet over grønnsakene og kyllingen. La det hele småkoke i 2–3 timer.
Fjern deretter grønnsakene og kyllingen fra gryten (grønnsakene kan du mose og lage suppe av, og kyllingen blir et måltid i seg selv.)
Hell vannet gjennom en fin sil, slik at du sitter igjen med en klar fin buljong.
Tortellini
400 g fint hvetemel (type 00)
4 egg
salt.
Bland ingrediensene til du får en deig som er lett å jobbe med. Pakk deigen inn i plastfilm og la den gjerne hvile i kjøleskapet en times tid.
Kjevle deretter deigen ut så tynn som mulig (eller bruk en pastamaskin).
Skjær deigen ut i kvadrater på ca. 5 cm. Legg fyllet i midten på en kvadrat, legg en kvadrat til over og brett dem sammen. Bruk litt vann på kantene som lim. Klem dem godt sammen, slik at ikke fyllet kommer ut under koking.
Legg over på et fat med litt mel eller maismel. Legg tortelliniene forsiktig i 80 graders vann og trekk i fem minutter rett før servering.
Fyll
50 g kjøttdeig av storfe
50 g kjøttdeig av svin
30 g mortadella
30 g parmaskinke
10 g persille
1 hvitløksfedd.
Hakk alle ingrediensene sammen med en mikser og lag små rundinger av fyllet som du deretter plassere i midten av pastakvadratet.
Se alle rettene Massimo har laget for InteriørMagasinet i julenummeret vårt ute i salg nå!