Kortreist: Safari-piknik i Østmarka

Foto: Gro Sævik, Styling: X-PO / INNE DESIGN

Det blir ikke påske på fjellet i år. Pakk heller bilen med noe godt å spise, varme tepper og det du måtte trenge for å lage en liten camp og dra på tur! Tilbring dagen ute i naturen – og nyt vårsolen. Nå er det herlig i skogen, men pass på skogbrannfaren!

SAF-116-(1)-137.jpg

Eple og skogsbærpai med havregryn

5-6 epler
100 gr hvetemel
100 gr havregryn
100 gr sukker
125 gr smør
perlesukker
kanel 
solbær

Skrell og del epler i terninger, og legg i en smurt paiform. Bland hvetemel, havregryn, smør og sukker til en jevn deig som legges over eplene som et lokk. Strø over med perlesukker og kanel.

Paien stekes ved 200 grader i ca 40 minutter til den er gyllen. Pynt med solbær.

Karamellkake med bær
Stor langpanne eller 4 små former

3 egg
6 dl sukker
10 ss karamellsaus
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 gr smør
3 dl melk

Glasur
100 gr smør
½ ts kaffepulver
2 ss kokende vann
4 ss karamellsaus
3 ts vaniljesukker
330 gr melis

Tilbehør: Det du liker av bær

Stekes i ovnen på 180 grader på bakepapir eller i smurt form

Smelt smøret og hell i kald melk. Pisk egg og sukker til det er luftig eggedosis. Bland inn karamellsaus. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker, helst sikt det sammen. Ha i vekselvis mel og smørblandingen over eggedosisen og bland godt. Hell røren i langpannen eller i former og stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.

Lag glasur ved å smelte smøret i en liten kjele. Løs opp kaffen i det kokende vannet. Bland kaffe og karamellsaus inn i smøret. Pisk inn melis og vaniljesukker over svak varme til du får en glatt røre. Sett i kjøleskapet til glasuren stivner noe før den smøres over kaken. Pynt med bær.

God tur!

LivsstilAina Hagen