SQUASH
Foto og styling + oppskrifter: Line Dammen og Veronika Moen, Arrangement og foto: Ournordicadventures
Gul squash, grønn squash, rund eller avlang squash. Nyt av den milde smaken av sommer. Allsidig, mild og god. Prøv å råmarinere squashen, eller bruk den i kake.
Råmarinert squash
2 stk. squash
4 ss god olivenolje
2 ss sitronsaft
½ stk. finhakket rød chili
2–3 ss hakkede friske urter.
SLIK GJØR DU
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, chili og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Vask squashen og skjær den i lange tynne bånd med f.eks. en ostehøvel eller en mandolin. Bland sammen squashbånd, dressing og hakkede urter.
Spises alene eller som tilbehør til lyst kjøtt og fisk.
Suppe med ovnsbakt squash og dillolje
1 squash
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 limeblader
1 dl hvitvin
5 dl grønnsaksbuljong
2 dl fløte.
Sitrondillolje
1 sitron
1 potte dill
0,8 dl olivenolje.
Skjær skallet av sitronene og hakk kjøttet, ta ut steinene. Legg dette i en skål og tøm over olivenolje, avslutt med finhakket dill.
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader. Sett squashen i ovnen, hell over litt olivenolje og stek til den blir myk. (Rundt en time for en stor squash.)
Stek løk og hvitløk mykt i olivenolje.
Skrap ut innmaten i squashen. Ha den i gryten sammen med løk og hvitløk. Hell over buljong, hvitvin og fløte. La det koke sammen med limebladene.
Kjør med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Hell litt sitrondillolje over suppen ved servering.
Prøv disse deilige oppskriftene og finn flere nydelige oppskrifter du kan lage av squash i InteriørMagasinet nummer 5 som er i salg nå!