Søte friske fristelser
Ved Our Nordic Adventures Line Dammen og Veronika Moen
Eplene er i sesong, og det finnes mange deilige og enkle oppskrifter som venter på å bli testet ut. Vi har valgt våre favoritter. Prøv da vel!
Ristet brød med syltede epler og ricotta
4 skiver brød
god olje til steking
I boks ricotta
salt
syltede epleskiver #
rosmarin
honning
pepper.
Rist fire brødskiver i god olje på begge sider. Pisk ricotta-osten luftig og tilsett en klype salt. Smør ut osten på skivene, legg på epleskiver, timian, honning og litt pepper. Nyt!
De syltede epleskivene lager du enkelt selv.
Syltede epler
1 liters glass
4 økologiske epler i skiver
8 dl vann
2 dl eddik, 7 % brun
300–400 g sukker
kanelstang
stjerneanis
vaniljefrø.
SLIK GJØR DU
Fjern kjernehusene fra alle eplene. Del eplene i båter eller skiver. Legg dem i kaldt vann med litt eddik så de ikke blir brune mens du koker opp laken.
Kok opp vann, sukker, eddik og krydder. Når alt sukkeret har smeltet, lar du epleskivene koke med i noen minutter til de er myke. Ikke kok for lenge. Hell på et varmt og sterilisert glass.