Sunn, frisk og smakfull
Foto: Bjørn Johan Stenersen Tekst: Hege og Bjørn Johan – nyanser.no Styling: Hege Barnholt
Det er et privilegium å kunne gå ut i vår vakre natur og plukke gratis råvarer til enkle, men smakfulle opplevelser. Variert kosthold og sunn livsstil er viktig.
Vi bør derfor benytte både vår, sommer og høst til å stimulere sansene og høste av naturens overflod. I tillegg til disse små fysiske øvelsene gir det også en indre ro i kroppen. Etterpå kan du glede familie og venner med smakfulle oppskrifter fra naturens skafferi.
Superrask blåbærsorbet
Gjort på 1-2-3 – og du kjenner smaken av friske blåbær.
Du trenger:
300 g frosne blåbær
1,5 dl gresk yoghurt, 10%
1 eggehvite
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
ferske blåbær.
Slik gjør du:
Legg de frosne blåbærene i en blender og kjør dem til en masse.
Tilsett yoghurt, eggehvite, melis og vaniljesukker.
Mix til du får en jevn sorbet.
Dandér i glass og topp med nyplukkede blåbær.
Serveres og nytes umiddelbart.
(Glass og bestikk fra Bolina)
Blåbærsyltetøy smaksatt med timian
De mest næringsrike skogsblåbærene plukker du selv.
Du trenger:
150 g nyplukkede ferske blåbær
1 ss sukker
1 ss vann
saft fra 1/2 sitron
3 kvister fersk timian.
Slik gjør du:
Vask timiankvistene.
Ha alle ingrediensene i en kjele.
La det småkoke til blåbærene er møre og syltetøyet får en kremet konsistens.
Ta ut timiankvistene.
Oppbevares kjølig i et godt rengjort glass med lokk. Smaker himmelsk og kan serveres direkte på nystekt brød, eller med en ricottakrem som beskrevet under.
Ricottakrem
Du trenger:
4 ss ricottaost
1 ss fløte
1 ts sukker
1 klype salt
litt presset sitron.
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en liten skål og rør til en myk krem.
Fordel på skiver av ferskt surdeigsbrød og topp med nykokt blåbærsyltetøy.
(Tallerken fra keramiker Anne Udnes og skål fra Sara Skotte)
Få flere herlige oppskrifter med blåbær i høstnummeret som er i salg nå