Hylleblomst
Arrangement og foto: Tavern Agency
Hylleblomstsirup
Ingredienser til 2 liter:
12 store hylleblomst klaser
1 liten organisk appelsin
1 liten organisk sitron
1 organisk lime
400 g rørsukker
25 gram sitronsyre
Sukker etter smak
Rist hylleblomstene for å fjerne eventuelle insekter.
Vask appelsinen og sitronen, rist de tørre og del de opp i tynne skiver. Legg blomstene i en stor kjele. Hell på ca 2 liter vann slik at alt er dekket. Legg over en tallerken slik at blomstene dekkes og legg på et press. Sett så blandingen i kjøleskapet i 2 dager.
Vask flasker med skrukorker i kokende vann og la det tørke oppned på et kjøkkenhåndkle.
Legg et klede over en bolle og hell blandingen gjennom og klem ut resterende væske av blomstene.
Mål opp 2 dl av væsken og ha den over i en kjele. Tilsett sukker og kok opp over medium varme mens du hele tiden rører til sukkeret har løst seg opp.
Hell den resterende juicen i sukkerblandingen og ha i sitronsyre og kok alt opp en gang til til det bobler. Smak til med sukker. Fyll hylleblomsirupen via en trakt på de rene flaskene og lukk umiddelbart.