Rågode julekaker
Foto:Chris Court/Taverne Agency, Styling Steve Pears, Oppskrifter: Leonore Ottink
Ingen steking, ikke sukker og ikke hvetemel, men likevel blir det deilige kaker! Det er nesten farlig å ha dem liggende fordi man må bare ha en til, og en til, og en til. Og poff – er de borte!
Raw hasselnøtt- og daddel-sjokoladetrøfler
210 g hasselnøtter pluss 24 ekstra
170 g svisker
70 g hasselnøttsmør
2 ts vaniljeekstrakt
80 g 70% mørk sjokolade, smeltet
1 ss vegetabilsk olje
170 g 70 % ekstra mørk sjokolade, smeltet.
Ha hasselnøttene i en foodprocessor og kjør til de er finmalt. Ta 60 g av nøttene over i en bolle og sett til side.
Tilsett svisker, hasselnøttsmør, vanilje og sjokolade i foodprocessoren og puls slik at alt blander seg. Rull kuler av en teskje med masse til 24 kuler og legg en ekstra hasselnøtt i hver kule.
Ha olje og ekstra sjokolade i en middels stor bolle og bland. Dypp trøffelen i sjokoladen, en og en, og la den renne av seg. Strø over med de ekstra, finmalte hasselnøttene og sett trøflene i kjøleskap i 30 minutter eller til de skal serveres.
Disse trøflene holder seg i en lufttett boks i opptil 2 uker i kjøleskap.
I