Vårlyst

Foto: Bjørn Johan Stenersen  Tekst: Hege og Bjørn Johan - @nyanserno  Ide og styling: Hege Barnholt 


Det beste med våren er å kjenne naturen våkne til liv.  

Lyset, varmen og naturen som eksploderer i grønne nyanser og fargetoner.  Når vi tilbringer mer tid ute i naturen får vi også mer inspirasjon til et grønnere liv.  Og etter en stemningsfull tur i skogen og kjent på vårlysets friske fargetoner  blir du også inspirert til å invitere familien og venner til smakfulle opplevelser  de vil huske i lang tid fremover.  



Crispy rå salat  

Frisk og ekte smak. Passer glimrende som både hovedrett og siderett.  Et sunt tilskudd for alle generasjoner.  

Du trenger (4 pers.):  

6 - 8 reddiker 

2 - 3 stilker stangselleri 

1 liten squash 

10 - 12 asparges. 

Til dressing:  

2 ss fersk dill 

2 ss fersk mynte 

Saften fra en presset sitron 

God økologisk olivenolje 

Salt og nykvernet pepper 

Slik gjør du:  

Vask reddikene og skjær tynne skiver. 

Vask og skjær bort den trevlete delen av aspargesene. 

Vask squash og stangselleri. 

Bruk en skarp grønnsak-skreller og «shave» grønnsakene i tynne strimler. 

Legg grønnsakene i vann med isbiter. La grønnsakene ligge i isvannet til de blir crispy.  Finhakk dill og mynte og ha i en liten skål. 

Press over saften av en sitron og hell over litt olivenolje. 

Ta grønnsakene opp fra isvannet og tørk de forsiktig og raskt i et rent kjøkkenhåndkle. Dandér grønnsakene på tallerken og hell over dressingen.



Spinat-pannekake  

Dette er en helt spesiell smaksopplevelse for deg som elsker pannekaker.  Å spise mat inspirert av sesongen bidrar til variasjon i kostholdet.  

Du trenger (til 6 pannekaker):  

3 egg 

0,5 ts salt 

1 dl mel 

1,5 dl melk 

100 g fersk spinat 

1 ts bakepulver 

1 dl lettkokt havregryn 

Smør til steking. 

Slik gjør du:  

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en fin og jevn røre. 

La den svelle litt i kjøleskapet. 

Legg smør i en varm stekepanne og stek pannekakene forsiktig på begge sider til de får en gylden farget overflate. 

Til fyllet trenger du:  

400 gr. mager Cottage cheese  

3 ss Yoghurt naturell 

Cherrytomater 

Vårløk 

Avokado

Limesaft 

Nykvernet pepper 

Til slutt gjør du:  

Skjær opp tomater, vårløk og avokado i biter. Klem over saften fra lime. Rør sammen yoghurt og cottage cheese. Fordel grønnsakene og fyllet inn i pannekakene og strø over litt nykvernet pepper.