Vårlyst
Foto: Bjørn Johan Stenersen Tekst: Hege og Bjørn Johan - @nyanserno Ide og styling: Hege Barnholt
Det beste med våren er å kjenne naturen våkne til liv.
Lyset, varmen og naturen som eksploderer i grønne nyanser og fargetoner. Når vi tilbringer mer tid ute i naturen får vi også mer inspirasjon til et grønnere liv. Og etter en stemningsfull tur i skogen og kjent på vårlysets friske fargetoner blir du også inspirert til å invitere familien og venner til smakfulle opplevelser de vil huske i lang tid fremover.
Crispy rå salat
Frisk og ekte smak. Passer glimrende som både hovedrett og siderett. Et sunt tilskudd for alle generasjoner.
Du trenger (4 pers.):
6 - 8 reddiker
2 - 3 stilker stangselleri
1 liten squash
10 - 12 asparges.
Til dressing:
2 ss fersk dill
2 ss fersk mynte
Saften fra en presset sitron
God økologisk olivenolje
Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Vask reddikene og skjær tynne skiver.
Vask og skjær bort den trevlete delen av aspargesene.
Vask squash og stangselleri.
Bruk en skarp grønnsak-skreller og «shave» grønnsakene i tynne strimler.
Legg grønnsakene i vann med isbiter. La grønnsakene ligge i isvannet til de blir crispy. Finhakk dill og mynte og ha i en liten skål.
Press over saften av en sitron og hell over litt olivenolje.
Ta grønnsakene opp fra isvannet og tørk de forsiktig og raskt i et rent kjøkkenhåndkle. Dandér grønnsakene på tallerken og hell over dressingen.
Spinat-pannekake
Dette er en helt spesiell smaksopplevelse for deg som elsker pannekaker. Å spise mat inspirert av sesongen bidrar til variasjon i kostholdet.
Du trenger (til 6 pannekaker):
3 egg
0,5 ts salt
1 dl mel
1,5 dl melk
100 g fersk spinat
1 ts bakepulver
1 dl lettkokt havregryn
Smør til steking.
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en fin og jevn røre.
La den svelle litt i kjøleskapet.
Legg smør i en varm stekepanne og stek pannekakene forsiktig på begge sider til de får en gylden farget overflate.
Til fyllet trenger du:
400 gr. mager Cottage cheese
3 ss Yoghurt naturell
Cherrytomater
Vårløk
Avokado
Limesaft
Nykvernet pepper
Til slutt gjør du:
Skjær opp tomater, vårløk og avokado i biter. Klem over saften fra lime. Rør sammen yoghurt og cottage cheese. Fordel grønnsakene og fyllet inn i pannekakene og strø over litt nykvernet pepper.